Belastingverhoging niet uitgesloten

Burgemeester belooft wel geen naakte ontslagen

SCHEPENCOLLEGE ALKEN. FOTO TVG TONY VAN GALEN
TONY VAN GALEN SCHEPENCOLLEGE ALKEN. FOTO TVG TONY VAN GALEN
N-VA en Groen hebben voor Alken een bestuursakkoord gesloten voor de periode 2019-2024. Open VLD viel uit de boot. “Voor ons was een belastingverhoging onbespreekbaar, maar die garanties kon Penxten ons niet geven. Zonder ons dan.” zegt Igor Philtjens (Open VLD)

Burgemeester Penxten “In de aflopende bestuursperiode zijn belangrijke dossiers in stelling gebracht: de ontwikkeling van Kerkveld en Kouterman, de herinrichting van het Laagdorp, het opzet van Alken Valley 2020 en de bouw van een nieuw woonzorgcentrum annex dienstencentrum. Deze dossiers bepalen mee de verdere ontwikkeling van Alken. De schaalgrootte van Alken zet druk op de bestuurskracht en de budgettaire ruimte voor investeringen. We gaan een ernstig debat moeten voeren over de gemeentelijke kerntaken, budgettaire zuinigheid en het verkennen van nieuwe financieringskanalen. Er zullen wel geen naakte ontslagen vallen en ik hoop dat we geen belastingen moeten verhogen maar echt uitsluiten kan ik dit niet.”

Breekpunt

“Dat was het breekpunt voor ons” zegt oppositieleider Igor Philtjens (open VLD). Wij kregen de schepen van Financiën maar hadden garanties geëist om geen belastingen te verhogen. Die garanties kwamen er niet, dan kiezen we liever voor de oppositie. De maskers mogen in alle eerlijkheid afvallen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.