Al fietsend genieten van muziek op Mirabrug

Met Festivelo hebben de cultuurdiensten van Hamme en Waasmunster fietsers verschillende vormen van kunst aangeboden op de mooiste locaties in de gemeenten.

Op de Mirabrug, die de verbinding vormt tussen de twee gemeenten,werd op een originele manier muziek gemaakt: met een wasdraad en wind. Ook 'Die Verdammte Spielerei' was erbij in park kasteel Blauwendael, zij brachten letterlijk en figuurlijk een vrolijke noot. 'Zoek & De Reizigers' stond dan weer in de Rejong aan het Koning Albertplein en aan de molen 'De Grote Napoleon' zorgde Nikolas Lestaeghe voor vertellingen.

"Het is de tweede keer dat we samen met de Waasmunsterse cultuurdienst Festivelo organiseren", zegt Sophie De Winter van de Hamse cultuurdienst. "We doen dat slechts om de drie jaar. Dit jaar kozen we bewust om het op Open Monumentendag te organiseren omdat we de fietsers ook langs mooie gebouwen in onze gemeenten leiden." De deelnemers waren tevreden met het resultaat. "Het is altijd fijn als cultuur naar ons gebracht wordt, zeker zo'n uitgebreid programma zodat er voor ieder wat wils is." De dag werd afgesloten met optredens op de binnenkoer van de Hamse Academie. (KDBB)

Fietsers rijden de Mirabrug over. Tijdens Festivelo werd er daar met wasdraad en wind muziek gemaakt.
Copyright : Geert De Rycke Fietsers rijden de Mirabrug over. Tijdens Festivelo werd er daar met wasdraad en wind muziek gemaakt.