Arbeiders van Infrabel voeren dit weekend werken uit aan de nieuwe bovenleiding voor de spoorwegverbinding tussen Mol en Hasselt. De werken vonden plaats in Balen. Tegen eind 2022 moeten er voor het eerst elektrische treinen rijden op dat traject.
Volledig scherm
Arbeiders van Infrabel voeren dit weekend werken uit aan de nieuwe bovenleiding voor de spoorwegverbinding tussen Mol en Hasselt. De werken vonden plaats in Balen. Tegen eind 2022 moeten er voor het eerst elektrische treinen rijden op dat traject. © Infrabel

Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektrische treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt

Balen/Mol/HasseltDe pendelaars die frequent de lijn Mol-Hasselt gebruiken moeten nog een klein jaar geduld hebben, maar dan zullen de dieseltreinen op de lijn normaal gezien tot het verleden behoren. Spoorwegnetbeheerder Infrabel wil tegen december 2022 de lijn in gebruik nemen. Dit weekend worden de zowat laatste visueel zichtbare werken uitgevoerd met onder meer een speciale spoorvrachtwagen.

  1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
    Hardware Info

    Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

    De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.