Afscheid van Frédéric (26) overschaduwt eerste schooldag

TWINTIGER WERD VORIGE WEEK DOODGEREDEN DOOR BESTELWAGEN

In Dentergem is gisteren afscheid genomen van Frédéric Lazaron (26) uit Wakken. De jongeman kwam vorige donderdagavond om het leven toen hij langs de Wakkensesteenweg in Tielt op zijn motor reed en frontaal werd aangereden door een bestelwagen die een ongeoorloofd inhaalmanoeuvre uitvoerde. "Het is een onwezenlijke eerste schooldag", klonk het bij de Vriendenkring van gemeenteschool De Wegwijzer, waar Frédéric lid van was.

De kerk in het centrum van Dentergem was op een doordeweekse dag goed volgelopen om een laatste groet te brengen aan de goedlachse jongeman. Familie, vrienden en kennissen, collega's van Lysair uit Sint-Baafs-Vijve en leden van Vriendenkring De Wegwijzer, het oudercomité dat zich elk jaar actief inzet en tal van activiteiten organiseert in de Wakkense gemeenteschool waren aanwezig en ook directie en leerkrachten tekenden present. "Het is zo onwezenlijk dat we op deze eerste schooldag in deze kerk samen zijn om afscheid van jou te nemen", klonk het. "Jouw inzet voor de Vriendenkring, jouw grappen en grollen, dé kindervriend die op 6 december zelfs in een ander rolletje kroop, we zullen je nooit vergeten." Ook voor (stief-)dochters Charity (14) en Kynesha (13) en zoontje Khyliano (4) werd het een zwarte eerste schooldag. In plaats van een dag om naar uit te kijken werd het een gitzwarte dag vol tranen.

"Pracht van een broer"

"Je was een pracht van een broer en maat. Fredje, je zal voor altijd deel uitmaken van ons leven", getuigden vrienden, zijn twee zussen en vier broers. Geen enkele van de aanwezigen had een antwoord klaar op de vraag die altijd maar terugkeerde: "Waarom? Zo plots! Een leven in een fractie weg. Alles is voortaan anders."

Tweede man verloren

Partner Petra Bogaert (35) beleefde een nachtmerrie van twaalf jaar geleden opnieuw. Toen kwam haar eerste partner Davy Depaepe (24) ook al om na een tragische verkeersongeval. Bij Frédéric had ze nieuw geluk en liefde gevonden, maar voor een tweede keer sloeg het noodlot keihard toe. "Wat doet het pijn om te zien en te horen dat alles gewoon doorging toen jij gestorven was. Die pijn van afgesneden zijn en nooit meer samen zijn. Niemand kan weten wat wij nu voelen", verwoordde Petra haar verdriet en pijn op het afscheidsprentje van haar 'Beerie'.

Lieven Samyn
dPetra Bogaert (35), de partner van Frédéric (26), kijkt samen met dochters Charity (14) en Kynesha (13) hoe de kist wordt weggedragen.
Lieven Samyn dPetra Bogaert (35), de partner van Frédéric (26), kijkt samen met dochters Charity (14) en Kynesha (13) hoe de kist wordt weggedragen.
Lieven Samyn