VlaBel inde meer dan 10.000 euro bij verkeerscontrole in Bellestraat

Mozkito

De lokale politiezone TARL heeft woensdag in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst (VlaBel) een verkeersactie gehouden aan de Bellekouter-site in de Bellestraat. Er werd voor meer dan 10.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd.

VlaBel scande met hun slimme camera 1.749 nummerplaten. Verschillende bestuurders werden aan de kant gezet omdat ze nog verkeersbelasting dienden te betalen. In totaal werd er 10.287,99 euro geïnd. De lokale politie controleerde tegelijkertijd 1.128 bestuurders op rijden onder invloed. Een persoon zag zijn rijbewijs voor zes uur ingehouden worden.

Daarnaast werd een illegaal aangetroffen die overgebracht werd naar het gesloten asielcentrum in Vottem. Drie processen-verbaal voor zwartwerk werden eveneens opgesteld. Een motorrijder krijg een processen-verbaal voor het niet dragen van de correcte motorkledij en bovendien werd zijn motorfiets in beslag genomen wegens niet-verzekering. Tot slot werden twee bestuurders betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur en een chauffeur die zonder rijbewijs reed.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • PATRICK ROSSIGNOL

    Graag meer controles zoals deze.