Exclusief voor abonnees

Twee verdachten, 94 slachtoffers, 7,6 miljoen euro buit: zelfs eigen kinderen opgelicht door brouwer en 'grand cru'-fraudeur

Brouwerij Affligem.
Mozkito Brouwerij Affligem.
Het parket van Halle-Vilvoorde onderzoekt een gigantische oplichtingszaak waarbij twee mannen 7,6 miljoen euro zouden hebben gestolen van 94 mensen. Niemand was veilig voor het duo. Onder de slachtoffers zitten geestelijken, maar vooral ook veel kennissen en zélfs familie van de verdachten - tot eigen kinderen toe.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Sierens

  Hoog tijd dat straffen tekening houden met de grote van de zaak. Op het stelen van een snoepje staat in België dezelfde straf als miljoenen diefstal met tientallen slachtoffers. Leo heeft het voordeel van de twijfel, maar waarom wordt iemand die in het verleden al veroordeeld is vrij gelaten met enkelbandje?

 • Paul Van Hooland

  Sluw en durven , niemand ontzien , je moet het maar kunnen . Dat daarop geen vergrijpen gebeuren snap ik niet . Van Hooland Paul

 • Leopold Vanhoof

  Klaar om minister te worden.

 • Axel Italis

  @Dirk Van Nuffel. Wat weinig bekend is: In de VS worden veel meer zaken bestraft met een effectieve, zij het soms korte, gevangenisstraf. Rijden onder invloed, belasting niet correct aangegeven , en dus ook misbruik van vertrouwen en fraude. En je gaat echt de gevangenis in, ze hebben er genoeg en in vrij veel soorten ( open, gemengd etc. )

 • freddy milants

  Fouten in het dossier of zal het gewoon gebrek aan bewijs worden??