Parking Bellekouter wordt dubbel zo groot

Deze akker tussen de Geertruidebaan (links) en de Bellestraat wordt in de toekomst heraangelegd tot parking.
Foto Mozkito Deze akker tussen de Geertruidebaan (links) en de Bellestraat wordt in de toekomst heraangelegd tot parking.
De parking aan de Bellekouterhal zal twee keer groter worden dan hij vandaag is. Het gemeentebestuur bereikte een akkoord met de eigenaars van een akker (5.000 vierkante meter) tussen de Bellestraat, Geertruidebaan en de parking zelf.

Ten laatste in 2018 zal dat stuk grond heraangelegd worden in het kader van de uitbreiding. "De gemeente had eerder al twee repen van die grond in bezit, maar nu hebben we ook een akkoord bereikt met de andere eigenaars", zegt burgemeester Walter De Donder (CD&V). "De aankoop wordt geraamd op 35.000 euro. Het dossier ligt momenteel bij de notaris. Ten laatste volgende maand moet het dossier helemaal afgerond zijn."


De huidige parking naast de Bellekouter werd in 2006 aangelegd en telt 280 parkeerplaatsen. "Dat is veel te weinig", weet De Donder. "We moeten naar een verdubbeling van het aantal plaatsen. In de Bellekouterhal worden vaak evenementen georganiseerd waar meer dan duizend bezoekers op afkomen. Die mensen kunnen hun wagen hier niet kwijt. Een grotere parking is dan ook meteen een nieuwe stap in de uitbouw van het Bellekouterdomein." (WDS)