Oscar (29) overleeft zware crash op Brusselbaan niet

Enkele uren nadat ook op de Buitenring in Ruisbroek al een dodelijk slachtoffer te betreuren valt

Oscar Avila overleefde het ongeval niet. Hij werd 29 jaar.
Mozkito Oscar Avila overleefde het ongeval niet. Hij werd 29 jaar.
Op de Brusselbaan in Affligem is donderdagochtend de 29-jarige Oscar Avila uit Asse om het leven gekomen in een verkeersongeval. Allerheiligen werd zo een zwarte dag in onze regio, want enkele uren eerder verongelukte ook een motard in Ruisbroek.

Oscar zat als passagier in de Smart, toen het omstreeks 7 uur zwaar fout liep ter hoogte van het kruispunt met de Domentveldstraat. “Hij was met een groep vrienden uitgegaan”, vertelt schoonbroer Walter Petrosino. “Wat er precies gebeurd is, weten we niet. Mogelijk heeft de bestuurder het middeneiland geraakt en is hij zo de controle over het stuur verloren. We hebben wel al vernomen dat hij niet onder invloed van alcohol of drugs was. Oscar en hij waren trouwens ook al enkele jaren bevriend.”

De Smart kwam in de modderige zijberm terecht, waarna de wagen weer naar de linkerkant van de baan ging. Daar botste de auto tegen een kleine boom, om vervolgens te kantelen. De Smart kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom naast de weg, net voor ’t Kaffeeke — aan het kruispunt met de Koudenberg. Voor Oscar kwam alle hulp te laat.

De hulpdiensten bij het wrak van de Smart.
Mozkito De hulpdiensten bij het wrak van de Smart.

Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde, bevestigt dat de bestuurder niet onder invloed was. “Volgens het onderzoek van de verkeersdeskundige ligt overdreven snelheid aan de basis van het ongeval”, aldus Blondeau. “Het rijbewijs van de bestuurder werd ingetrokken voor een periode van vijftien dagen.” De bestuurder kon zich overigens zelf uit het wrak bevrijden, en werd vervolgens in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar verbleef hij naar verluidt ook donderdagnamiddag nog altijd.

Equador

Slachtoffer Oscar was afkomstig uit Guayaquil, de grootste stad van het Zuid-Amerikaanse land Ecuador. “Toen hij 8 jaar was, is hij met zijn moeder en zus naar België verhuisd”, vertelt schoonbroer Walter nog. “Na een korte periode in Brussel hebben ze zich in Asse-ter-Heide gevestigd.” Oscar, een populaire en gekende kerel in Asse, woonde zelf langs de Gentsesteenweg. Hij speelde ook enkele jaren voetbal, onder meer bij Asse-Zellik 2002. Hij werkte voor G4S en stond in voor de beveiliging van het kantoor van Toerisme Vlaanderen in Brussel.

De hulpdiensten op de plaats van het ongeval.
Mozkito De hulpdiensten op de plaats van het ongeval.

Oscar was helaas al het tweede dodelijke slachtoffer in enkele uren. In de nacht van woensdag op donderdag was een vijftiger uit Anderlecht ook om het leven gekomen toen hij in Ruisbroek bij het verlaten van de parking langs de Buitenring tegen een betonblok reed. Het slachtoffer werd omstreeks 3.15 uur aangetroffen door een politiepatrouille. Alle hulp kwam te laat. Over de omstandigheden van het ongeval heerst nog onduidelijk.

Mogelijk botste de bestuurder tegen dit middeneiland.
Mozkito Mogelijk botste de bestuurder tegen dit middeneiland.
De Smart eindigde op zijn flank.
Mozkito De Smart eindigde op zijn flank.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    Sterkte aan de familie, collega's en vrienden van het slachtoffer. :(