Kinesist zonder reden in elkaar geslagen

Kinesist André De Wilde voor zijn garagepoort, waar hij aangevallen werd.
Foto Mozkito Kinesist André De Wilde voor zijn garagepoort, waar hij aangevallen werd.
Kinesist André De Wilde (67) heeft klacht ingediend bij de politie nadat hij voor zijn woning in de Kerkstraat brutaal in elkaar geslagen werd. Hij houdt er een gekneusde schouder, kaak, knie en pols aan over. "Ik wil absoluut dat de dader gestraft wordt."

André keerde zondagavond terug van een avondje uit in Leuven. Toen hij met zijn wagen arriveerde aan zijn woning, wilde hij de garagepoort openen met de afstandsbediening. Maar die weigerde dienst, en dus stapte hij uit om het probleem te onderzoeken. "Ik heb mijn auto aan de kant van de weg gezet", vertelt André. "Maar een bestuurder die achter mij reed, ging plots op zijn rem staan. Hij stoof zijn wagen uit, greep me meteen vast en duwde me achteruit. Toen ik hem vroeg om gewoon door te rijden, kreeg ik prompt een klap tegen mijn kaak. Daarna duwde hij me naar de overkant van de straat, waar ik uiteindelijk op de grond beland ben. Daar is hij me zwaar beginnen schoppen."

"Alles doet pijn"

Buren die het tumult hoorden, kwamen naar buiten om de agressieveling te kalmeren. Ze belden ook de politie. André kon uiteindelijk zijn woning bereiken, maar is nog altijd zwaar onder de indruk. "Mijn trui is kapot, net als mijn bril", klinkt het. "En mijn hele lijf doet pijn. Zo'n blinde agressie heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb dan ook nog nooit in mijn leven gevochten."


De nummerplaat van de agressieveling kon genoteerd worden en André diende klacht in bij de politie. "Omdat ik niet wil dat zo'n mensen dit ongestraft kunnen doen", legt hij uit. "Ik wil niet dat deze zaak geseponeerd wordt. De dader was een geblokte, blanke kerel van bij ons - die mij gek genoeg ook nog verweet dat ik een racist zou zijn. Was hij onder invloed van drugs? Ik weet het niet. Ik heb alleszins een advocaat in de arm genomen, want dit laat ik niet zomaar gebeuren." (WDS)