Jos en Kristel zeggen cafetaria sporthal vaarwel

Kristel en Jos nemen eind juli afscheid van de cafetaria.
Foto Mozkito Kristel en Jos nemen eind juli afscheid van de cafetaria.
Jos Drabs (39) en Kristel Huygh (37) zetten na negen jaar een punt achter hun loopbaan als uitbaters van de cafetaria in de sporthal. De gemeente moet dus op zoek naar een vervanger, en dat belooft niet eenvoudig te worden.

Jos en Kristel namen de cafetaria over in augustus 2008. "Toen stond de zaak ook al acht maanden leeg", vertelt Jos. "Ik heb zelf altijd in de sporthal gevoetbald, en we vonden het niet leuk dat we na de wedstrijden geen glas meer konden drinken. Daarom hebben Kristel en ik beslist om zelf in de cafetaria te stappen."


Kristel gaf haar job op, en stond achter de toog. Jos stak aanvankelijk een handje toe, maar nam na drie jaar het heft in handen, terwijl Kristel weer elders aan het werk ging. "We hebben dit altijd met volle goesting gedaan", vertelt Kristel. "Maar het werd steeds moeilijker om de zaak rendabel te houden. De sporthal ligt afgelegen, zeker sinds de bouw van de bibliotheek. Voorbijgangers krijg je hier niet binnen - sommige mensen vinden de cafetaria niet eens. De enigen die we hier zien, zijn de sporters zelf en de muzikanten van de fanfare." Nieuwe uitbaters vinden, zal dan ook niet zo eenvoudig zijn.

Gezondheidsproblemen

"We organiseerden hier ook een zaalvoetbalcompetitie", aldus Jos. "Maar vooral op zaterdag haken teams af. Veel jonge vaders kiezen voor hun gezin, in plaats van het voetbal. Al die 'kleine elementen' maakten het ons moeilijk. En dan begon ik rond de jaarwisseling ook nog eens te sukkelen met mijn gezondheid."


Jos vond intussen zelf een job bij een brouwerij. De cafetaria blijft wel nog gewoon open tot eind juli. "Op 29 juli organiseren we nog een afscheidsfeestje. Daarna ruimen we de cafetaria op, en is het hier voorbij voor ons. We hebben wel wat spijt. Veel mensen die we hier leerden kennen, zullen we in de toekomst minder vaak zien. Maar het was echt wel het moment om voor één keer aan onszelf te denken." (WDS)