Jasmien wil kroontje Miss België

NADAT ZE TWEEDE EREDAME MISS VLAAMS-BRABANT WERD

Jasmien kan alvast uitpakken met haar talenkennis: ze spreekt Nederlands, Frans, Engels en Spaans.
Foto Mozkito Jasmien kan alvast uitpakken met haar talenkennis: ze spreekt Nederlands, Frans, Engels en Spaans.
Jasmien Mollekens (22) dingt op 13 januari mee naar het felbegeerde kroontje van Miss België. Een droom die uitkomt, 'ingeschreven door een vriendin' is voor haar niet van toepassing. "Neen, mijn deelname is een bewuste keuze van mezelf."

Jasmien groeide op in Teralfene, deelgemeente van Affligem. Ze liep er school in De Regenboog en volgde nadien de richting Economie-Talen in Denderleeuw. Intussen is ze 22 lentes jong en weet ze goed wat ze wil. "Na mijn bachelor Office Management had ik zin in een nieuwe uitdaging", vertelt ze. "Ik ambieer een job in de modewereld en ik dacht bij mezelf dat een deelname aan Miss België me hierbij zou kunnen helpen. Het is trouwens de eerste keer dat ik aan een wedstrijd als deze deelneem."


Jasmien werd vorige maand al tot tweede eredame verkozen tijdens de finale van Miss Vlaams-Brabant. "Ik zit nu bij de laatste dertig meisjes die een kans maken op het kroontje", klinkt het. "Ik wil mezelf geen valse hoop geven, want iedereen vecht echt voor die titel. Ik wil anderzijds ook niet zeggen dat ik ga winnen, maar ik ga er wel voluit voor."


Intussen volgt Jasmien een master Bedrijfscommunicatie, studies die ze combineert met een studentenjob bij Randstad. "Ik werk in het hoofdkantoor van Randstad in Sint-Agatha-Berchem als consulente", legt ze uit. "En ik doe dat werk graag. Mijn ouders hebben me geleerd dat je moet werken als je iets wil bereiken. Ik ben dan ook nooit verwend geweest. Als ik iets nodig heb, mag ik dat aan mijn ouders vragen. Maar dan alleen voor belangrijke dingen. Een nieuwe gsm? Die moet ik gewoon zelf betalen, met het geld waar ik voor gewerkt heb."


Hoeveel kans ze zichzelf geeft om de nieuwe Miss België te worden? "Daar kan ik moeilijk op antwoorden, want je weet eigenlijk nooit of je goed bezig bent. Veel feedback krijgen we niet, waardoor de onzekerheid vaak groot is. Maar goed, ik ben deze uitdaging aangegaan en nu gooi ik me volledig."

Meertalig

Met haar meertaligheid - altijd een troef - kan Jasmien alvast uitpakken. "Ik spreek niet alleen Nederlands, maar ook Frans, Engels en Spaans. Frans heb ik destijds nog geleerd op een speelplein in Brussel, vlak bij mijn mama haar werk. Daar waren veel Franstalige kindjes, waardoor ik de taal nu ook vlot spreek."


Wie Jasmien aan het kroontje van Miss België wil helpen, kan een sms met de boodschap MB07 sturen naar 6665. Ze organiseert op 2 december ook een spaghettiavond in de parochiezaal van Teralfene. De opbrengst van dat etentje gaat integraal naar Hope for the Children, een kleinschalig project om de armoede in het Cambodjaanse dorp Rong Vean terug te dringen.