Inbrekers roven Lexus en Volvo uit werkplaats garage

Daders breken poort atelier open

Mecanicien Cédric Wambacq met zaakvoerders Luc en Jean-Pierre Peelman.
Mozkito Mecanicien Cédric Wambacq met zaakvoerders Luc en Jean-Pierre Peelman.
Inbrekers hebben maandagochtend twee auto’s gestolen uit de werkplaats van garage Peelman in Essene. De daders drongen het atelier binnen nadat ze een paneel uit de toegangspoort braken.

De garage van de broers Luc en Jean-Pierre Peelman bevindt zich in de Bellestraat, vlak bij het op- en afrittencomplex van de E40. De inbraak gebeurde wellicht tussen 4 en 5 uur maandagochtend. “Een truckchauffeur uit de buurt vertrok om 4.30 uur naar zijn werk en zag dat de poort openstond”, vertelt Luc Peelman. “Hij vond dat verdacht en heeft me meteen gebeld.”

Toen de broers even later in hun garage aankwamen, stelden ze vast dat twee wagens, een Volvo en een Lexus, verdwenen waren. “Het gaat om wagens die hersteld moesten worden”, vervolgt Jean-Pierre. “We hebben de eigenaars op de hoogte gesteld. De dieven wisten blijkbaar goed wat ze wilden. Ze hebben het atelier en de burelen doorzocht. In een apart kastje hebben ze de sleutels gevonden. Een Mitsubishi, die net voor de poort stond, hebben ze eerst naar buiten gereden zodat ze de twee andere wagens konden stelen.”

Nieuwe poort

De dieven drongen de garage binnen via de toegangsdeur. “Met een koevoet hebben ze een klein paneel uit de poort kunnen wrikken. We hebben de poort voorlopig kunnen herstellen, maar we vrezen dat er een nieuwe geplaatst moet worden.”

De politie is een onderzoek gestart, maar van de daders is geen spoor.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.