Ilva houdt huisvuilwagens morgen binnen

Directie vreest dat industrieterrein door actievoerders wordt afgesloten

Mozkito
De huisvuilwagens van afvalintercommunale Ilva rijden morgen, woensdag, niet uit. De inzamelingen in Affligem, Liedekerke en Galmaarden, waar Ilva actief is, worden verplaatst.

De hoofdzetel van Ilva bevindt zich in het industrieterrein van Erembodegem. De directie vreest dat actievoerders morgen het industrieterrein zullen blokkeren. Om te anticiperen op die actie, worden de inzamelingen verplaatst naar een andere dag.

De inwoners van Affligem, Galmaarden en Liedekerke bekijken best even hun afvalkalender om te zien welke afvalfractie morgen normaal bij hen wordt opgehaald. Affligem is onderverdeeld in 8 verschillende kalenders, terwijl er in Liedekerke en Galmaarden gebruik gemaakt wordt van 5 kalenders.

De kalenders waar morgen normaal de inzameling van PMD-afval gepland stond, wordt verplaatst van woensdag 13 naar donderdag 14 februari. Waar de gele huisvuilzakken normaal morgen zouden opgehaald worden, wordt die inzameling verplaatst naar vrijdag 15 februari.

Groente-, fruit- en tuinafval wordt opgehaald op maandag 18 februari, terwijl glas gepland is voor 19 februari.

Ilva laat ook weten dat alleen de inzamelingen die gepland staan voor morgen, 13 februari, verplaatst worden naar een andere dag. Alle andere inzameldata blijven behouden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.