Homejacker opgepakt op domein van villa
uit VTM-reeks Amigo’s in Affligem

De verdachte werd met de handen op de rug geboeid en afgevoerd naar het commissariaat.
Mozkito De verdachte werd met de handen op de rug geboeid en afgevoerd naar het commissariaat.
In een bosje aan de villa uit de populaire VTM-reeks Amigo’s in Essene is woensdagvoormiddag de dader van een homejacking in Aaigem (Erpe-Mere) opgepakt. Dat gebeurde na een intense klopjacht waarbij een speurhond en een helikopter werden ingezet. Twee andere daders konden in Oost-Vlaanderen worden opgepakt.

Agenten van de lokale politiezone TARL hielden samen met hun collega’s uit Dilbeek en Erpe-Mere een grote klopjacht in de omgeving van de Brusselbaan in Essene. Ze kregen daarbij steun van speurhond met geleider en een helikopter van de federale politie. De agenten gingen op zoek naar twee homejackers die hun Mercedes bij een achtervolging op de oprit van een woning in de Fooststraat hadden achtergelaten. Het gebied tussen de Domentstraat en Fooststraat werd uitgekamd, maar uiteindelijk kon een verdachte rond 10.30 uur dankzij de speurhond gevat worden in een bosje aan de villa die een belangrijke rol speelde in de VTM-reeks Amigo’s.

De verdachte kon dankzij een speurhond tussen het struikgewas worden aangetroffen.
Mozkito De verdachte kon dankzij een speurhond tussen het struikgewas worden aangetroffen.

Sterk beveiligd

“Wel straf”, laat Jean-Claude Michiels zich ontvallen. Hij is de eigenaar van de leegstaande villa. “In de reeks gaat het om ex-gedetineerden die in de villa vertoefden en plots zit hier een echte crimineel. Binnen konden ze wel niet, want de woonst is sterk beveiligd met onder meer een alarm. De politie vroeg mij wel om eens rond te kijken om na te gaan of ik niks verdacht zag. Toen zag ik sporen van voetstappen in het gras.” De speurhond werd er opnieuw bijgehaald en er werd opgemerkt dat de omheining van de weide voor de villa omgeplooid was. “Vrijwel onmiddellijk had de hond een spoor dat naar het bosje naast de villa leidt beet”, gaat Michiels verder. Toen de hond begon te blaffen snelden verschillende agenten naar het struikgewas waar de verdachte overmeesterd kon worden. Na een fouille werd hij naar het commissariaat gebracht. Er werd nog op zoek gegaan naar de tweede verdachte, maar die zou voorlopig spoorloos zijn.

De politie aan de bekende villa uit Amigo’s langs de Brusselbaan.
Mozkito De politie aan de bekende villa uit Amigo’s langs de Brusselbaan.

Homejacking

De homejacking zelf speelde zich woensdagochtend kort na 7 uur af in Aaigem, een deelgemeente van Erpe-Mere. Een negentigjarige bewoonster werd gekneveld en de daders vertrokken onder meer met de wagen van het slachtoffer. Een van de twee vluchtwagens crashte op de E40 in Aalst, waarna die twee inzittenden na een klopjacht in Nieuwerkerken gevat konden worden. De andere twee verdachten gingen dus in Affligem van de snelweg en reden zich uiteindelijk vast in de Fooststraat. 

De verdachten lieten hun vluchtwagen achter op de oprit van een woning in de Fooststraat.
Mozkito De verdachten lieten hun vluchtwagen achter op de oprit van een woning in de Fooststraat.
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Polutnik Ronald

    Zo opgepakt , alles van op de identiteitskaart opgeschreven en daarna weer vrij rondlopen . Morgen herbeginnen en weer oppakken en zeggen hij is bekend bij de politie en zo gaat het hier in België nog tientallen keren verder . En word er niets aan gedaan , en zo lopen er nog duizenden vrij rond van die criminelen . Justitie waar wachten jullie eigenlijk op .