Feeërieke lichtstoet van tractoren trekt door straten van Affligem

De tractoren reden met de meest kleurrijke lichtjes door de straten.
Mozkito De tractoren reden met de meest kleurrijke lichtjes door de straten.
Kerst in Affligem, dat staat garant voor een feeërieke doortocht van tractorvereniging De Boerkes. Vijvenveertig tractoren, versierd met tienduizenden lichtjes, trokken zateravond door de straten van Essene, Hekelgem en Teralfene.

De Boerkes is een vereniging van tractorliefhebbers. “Vooral oldtimer-tractoren dan”, vertelt voorzitter Marc Bornauw. “Het is de tiende keer dat we onze lichtstoet organiseren en iedere keer komen de mensen massaal kijken naar ons spektakel. Vooraf al vraagt men ons waar en wanneer we dit jaar weer zullen rondrijden.”

De tractorliefhebbers krijgen voor hun lichtstoet ieder jaar de steun van bevriende loonwerkers en landbouwers uit de hele regio. “En telkens weer doen we trouw de drie deelgemeenten van Affligem aan”, luidt het. “We beginnen in Hekelgem, trekken nadien naar Teralfene en we eindigen op de kerstmarkt in Essene.”

Dat de tractoren niet zo milieuvriendelijk zijn, is voor De Boerkes niet zo belangrijk. “Kijk, dit zijn inderdaad oude tractoren die een tikkeltje meer vervuilen dan andere wagens. Maar goed, het is een beetje wikken en wegen tussen het milieu en onze hobby. En zolang de lage emissiezone in Affligem niet van kracht is, blijven we deze traditie voortzetten.”

Mozkito
Mozkito
Mozkito1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Van Hooland

    Echt tof , doe zo verder mensen . Van Hooland Paul vanuit het verre Ternat :-)