Dit weekend Sint-Antoniusviering in Essene

De verkoop van de offergaven lokt ieder jaar honderden mensen naar het dorpscentrum van Essene.
Mozkito De verkoop van de offergaven lokt ieder jaar honderden mensen naar het dorpscentrum van Essene.
Op het Kerkplein in Essene vindt zondag de Sint-Antoniusviering plaats met de traditionele verkoop van offergaven per opbod.

De Sint-Antoniusviering in Essene begint zondagochtend om 8 uur met een dauwtrip die georganiseerd wordt door VTB Kultuur Affligem en de Affligemse Recreatie Sporters (ARS). Om 10 uur vindt in de kerk de traditionele Gregoriaanse misviering plaats, die opgeluisterd wordt door orgelmuziek en het kerkkoor. Nadien start de verkoop van de offergaven. De apotheose tijdens deze verkoop is de verkoop van een levend biggetje.

Met de opbrengst van de viering, restaureert de Sint-Antoniusgilde tal van kapelletjes in Essene. Ook de kerk en de parochiale werken worden financieel ondersteund. Dit jaar wil de gilde extra middelen inzetten voor het onderhoud van het Sint-Antoniusbeeld.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.