De grote winnaar

Rudy De Saedeleir.
Foto Mozkito Rudy De Saedeleir.
De grote winnaar in de strijd om de nieuwe radiofrequenties heet Rudy De Saedeleir (56), voormalig journalist voor onder meer Goeiedag. Met vzw Atlantis sleept hij de frequenties voor Asse, Affligem, Gooik, Roosdaal en Dilbeek in de wacht.

Het gaat om twee radiopakketten van telkens drie frequenties. "Voor het eerste radiopakket hebben we ons concept al klaar", zegt De Saedeleir. "De nieuwe zender zal Pajot1 heten. Voor het tweede radioproject moeten we nog enkele ideeën uitwerken."


Pajot1 wil zwaar inzetten op regionale berichtgeving. "We willen ons diep in het Pajottenland wortelen", klinkt het. "Dat betekent veel lokaal nieuws, liefst in korte flitsen. We gaan ook veel telefonische gesprekjes brengen, en mensen uitnodigen in de studio. En we gaan ons ook richten op de sociale media en video-streaming. Alles en iedereen in het Pajottenland willen we in de kijker zetten."


Het nieuwe radiostation gaat normaal al op 1 januari van start. De Saedeleir werkt samen met Philippe Van Gerven, baas van de Aalsterse radiozender City Music. Zijn opnamestudio in Sint-Katherina-Lombeek wordt meteen ook de voorlopige uitzendstudio van Pajot1. "Een tijdelijke oplossing, want we willen onze studio vestigen op een voor het publiek bereikbare plaats", zegt De Saedeleir. "Maar eerst moeten we nu nog wachten op de zendvergunning. Eens we die op zak hebben, kunnen we beginnen. Liefst op 1 januari al." (WDS)