Cultureel spilfiguur Rik De Bolle overleden

Rik De Bolle.
Foto RV Rik De Bolle.
In het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst is Rik De Bolle afgelopen weekend op 86-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de bezielers van de jaarlijkse Sint-Antoniusviering in Essene.

Rik stond in 1968 mee aan de wieg van de vernieuwde Sint-Antoniusviering. Enkele jaren later werd zo ook de Sint-Antoniusgilde opgericht, waar hij zelf 46 jaar lang voorzitter van was. Hij was ook actief bij de plaatselijke KAJ en voetbalclub EMI Essene, en richtte wandelclub De Pajotten op.


Cultuurschepen Leo De Ryck (CD&V) roemde De Bolle vorig jaar nog, toen hij de Affligemse cultuurprijs kreeg. "Rik is de spil van het verenigingsleven van Essene", sprak De Ryck toen. "Men kan zich moeilijk activiteiten inbeelden zonder hem, zowel op sportief, muzikaal, sociaal, religieus, cultureel als heemkundig gebied."


De afscheidsplechtigheid vindt plaats op zaterdag 13 augustus, om 10 uur in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking in Essene. Vandaag en morgen kan er ook een laatste groet gebracht worden bij begrafenisondernemer Steve De Saedeleer in de Langestraat 294 in Hekelgem (18 uur tot 19 uur). (BKH)