Anderlecht- en Bruggesupporters volgen topper in vrede naast elkaar

Supporters van Club Brugge en Anderlecht vredig naast elkaar in café The Cats.
Foto Mozkito Supporters van Club Brugge en Anderlecht vredig naast elkaar in café The Cats.

Club Brugge en Anderlecht mogen dan wel gezworen rivalen zijn op een voetbalveld, in café The Cats in Teralfene veroorzaakt die rivaliteit geen ruzie.


Speciaal voor de verjaardag van cafébazin Cathy Van Hauwe werd een grote muurschildering gemaakt in het café. Het schilderwerk bevat de logo's en de kleuren van de twee topteams. Zowel supporters van Brugge als van Anderlecht voelen zich in het café thuis en komen er de wedstrijden volgen zonder herrie te schoppen. "De cafébazin is supporter van Anderlecht maar er komen hier ook veel Club-fans over de vloer", vertellen Ronny Van Asbroeck en Ramses Van Der Borght, de schilders van dienst. "Hier worden onderling veel pinten gedronken maar voor ruzie is er geen plaats. Ook niet als Anderlecht het opneemt tegen Brugge. Zo'n sfeer als hier, vind je nergens meer."


Ronny en Ramses werkten samen om de opmerkelijke muurschildering tot een goed einde te brengen. "Ons schilderij is 9 meter breed en 3 meter hoog", weet Ramses. "Alleen al het netjes uittekenen van de logo's heeft 5 dagen werk gekost. Ronny deed de achtergrond en het schilderen van het beeld. Het resultaat mag best gezien worden, vinden we zelf." (WDS)