Acht kandidaten voor vacature geur-dj

Een achttal kandidaten maakt kans om de eerste vaste geur-dj in discotheek Versuz te worden. Hij of zij zal de juiste geurtjes tijdig moeten mengen met de muziek om zo de belevingswaarde voor de bezoekers te verhogen. "Een goede geur-dj, die componeert of kookt met geuren", zegt ervaren geur-dj Fokke Vonck.

Versuz schreef enkele weken geleden een vacature uit voor haar nieuwste medewerker.

Ondanks dat velen zich eens in de haren krabden bij de jobomschrijving, schreven er uiteindelijk toch een 35-tal avonturiers zich in. Na een eerste selectie en enkele afzeggingen daagden er uiteindelijk gisteren een achttal kandidaten op voor een volgende selectieronde in de discotheek zelf. Zij kregen eerst een uitgebreide rondleiding achter de schermen van Versuz, om vervolgens getrakteerd te worden op een demo door ervaren geur-dj Fokke Vonck.

Meer beleving

Clubeigenaar Yves Smolders is alvast een sterke voorstander van het concept. "Want mensen hebben op de duur wel alle soorten vuurspuwers en steltenlopers gezien en zijn op zoek naar meer beleving wanneer ze een stapje in de wereld zetten. Geuren kunnen dat zijn. Op een avond zullen we dan ook een 20- tot 25-tal geuren de dansvloer opsturen. Bedoeling is dat we dat doen op een viertal plekken in de club."

Permanent

De kandidaten hadden allemaal wel hun specifieke reden om hun kans te wagen.

Opvallend: voor een job bij de nummer 51 van de wereldranglijst 'DJ MAG Top 100' zijn de meesten wel bereid om zich een eind te verplaatsen. Zo zakte Inge Verbauwhede (47) af uit Waregem naar Hasselt.

"Ik ben al een tijdje actief als dj onder de naam 'Miss Pearl' maar ik heb ook een opleiding schoonheidszorg achter de rug. Ik weet dus perfect welk geurtje waarvoor dient. Dat hier kunnen combineren, lijkt me fantastisch." Carlijn Meijs (33) is dan weer een ervaren geur-dj uit het Nederlandse Tilburg. "Ik doe het al een vijftal jaar, ook al eens in Belgische clubs. Meestal zien uitbaters het als iets leuks voor één keer, knap dat Versuz er dus iets permanent van maakt. Bovendien kan ik hier met deze demo ook weer wat bijleren."

Citrus en ceder

Fokke Vonck laat dan ook tal van geuren op de kandidaten los en geeft ondertussen nuttige tips mee. "Het lijkt hetzelfde, maar het gebruik van kaneelolie of kaneelpoeder bijvoorbeeld is een wereld van verschil. Wat een goede geur-dj doet? In mijn ogen componeert of kookt die met geuren. De 'hoge geuren' zoals citrus mengen met midden of 'lage geuren' zoals ceder of patchouli, dat is de kunst."

Wie het allemaal eens live wil meemaken, is op 22 oktober welkom in de club voor de vuurdoop van de nieuwe medewerker.

Geur-dj Fokke Vonck geeft een woordje uitleg: "Ik componeer met geuren. Hoge geuren zoals citrus kan je mengen met lage geuren, zoals ceder of patchouli"
Mine Dalemans Geur-dj Fokke Vonck geeft een woordje uitleg: "Ik componeer met geuren. Hoge geuren zoals citrus kan je mengen met lage geuren, zoals ceder of patchouli"
Lise Smout