WZC Zonnetij zoekt materiaal voor nieuwe snoezelruimte

Een telraam.
ZEFA Een telraam.
Het woonzorgcentrum Zonnetij gaat een snoezelruimte inrichten voor haar bewoners en is daarvoor nog op zoek naar materiaal.

Snoezelen is een vorm van zintuigactivering voor personen met dementie in een sfeervolle omgeving. Tijdens het snoezelen worden de zintuigen selectief geprikkeld met behulp van verschillende middelen en materialen. “De hoofddoelstelling is om het welzijn van de betrokkene te verhogen”, klinkt het. “Naarmate dementie vordert, gaat de patiënt zich meer en meer terugtrekken in zijn eigen wereldje. Maar via de zintuigen en het gevoel kan er toch nog enig contact worden gemaakt.”

Voor het afwerken van de snoezelruimte is het WZC nog op zoek naar een aantal materialen. Het gaat onder meer om eierdozen, kleine knuffels, oude lepels, schelpen, noppenfolie, een xylofoon, een stukje ijzerplaat, een telraam, een telefoonhoorn, kunstgras en een plumeau. Wie dergelijk materiaal ter beschikking heeft, kan dat afleveren in het woonzorgcentrum.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.