Wijk Koekoek krijgt flinke opknapbeurt

De voetpaden in de Peter Benoitlaan werden opgebroken.
Ben Conaerts De voetpaden in de Peter Benoitlaan werden opgebroken.
De werken in de wijk Koekoek in Aartselaar gaan hun tweede fase in. Nadat eerder al nieuwe voetpaden werden aangelegd in de Jef Van Hooflaan en het achterste deel van de Jan Blockxlaan, wordt nu gestart met de voetpaden in de Peter Benoitlaan.

De Peter Benoitlaan krijgt dezer dagen een flinke opknapbeurt. Niet alleen werd de straatverlichting er de voorbije weken al vervangen door witte ledverlichting, dinsdag werden ook de voetpaden opgebroken.


"De straat krijgt een nieuw voetpad dat aan de normen voldoet", zegt schepen van Openbare Werken, Bart Lambrecht (N-VA). "Tijdens de werken moet de straat wel afgesloten worden. De straat is te smal voor én werfverkeer én doorgaand verkeer. Daarom is er tijdens de werkuren een omleiding voorzien via de Nieuwe Koekoekstraat. Na de werkuren wordt de straat telkens weer opengesteld en is er enkelrichtingsverkeer mogelijk van de Pierstraat naar Schelle."

Tweede fase werken

De werken in de Peter Benoitlaan maken deel uit van de tweede fase van de werken in de wijk Koekoek. Naast de Benoitlaan worden ook de voetpaden van de Emiel Hullebroecklaan, Edgard Tinellaan en het andere deel van de Jan Blockxlaan aangepakt. Intussen wordt ook verder gewerkt aan de herinrichting van het kruispunt van de Blockxlaan en de Hullenbroecklaan. "In deze tweede fase zal er geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn van de Blockxlaan naar de Hullebroecklaan", geeft Lambrecht nog mee. "Bewoners van de Hullebroecklaan en de Tinnellaan moeten via de noordelijke weg naar de Nieuwe Koekoekstraat ontsluiten."


(BCOR)