Vrouw ontdekt in stukjes gesneden muis in boterham

Een vrouw vond de resten van een muis in een brood uit de broodautomaat.
rv Een vrouw vond de resten van een muis in een brood uit de broodautomaat.
Voor je straks een stukje brood neemt aan de feestdis, denk je misschien best twee keer na. In het Antwerpse Aartselaar heeft een vrouw een muis teruggevonden in haar brood. Het knaagdier lag helemaal in stukjes gesneden tussen de boterhammen.

In het brood zijn delen van het dier te zien. “Ik had al enkele sneden van het brood gegeten voor ik de muis ontdekte”, vertelt de vrouw. “Ze zat waarschijnlijk mee in het deeg en is daarna zo mee de oven en de snijmachine ingegaan. We hebben geen bloed gezien, dus dat is mee gebakken.”

Het brood is afkomstig uit een broodautomaat in de Reetsesteenweg in Aartselaar, ter hoogte van het tuincentrum Van der Auwera. Omdat er op de broodzak geen naamsvermelding staat, is niet duidelijk welke bakker het brood heeft gebakken. De vrouw is wel van plan om het voorval te melden bij de eigenaar van de broodautomaat en bij het Federaal Voedselagentschap (FAVV), dat waakt over de veiligheid van de voedselketen.

“Ik ben zeven en een halve maand zwanger, dus ik ga zo snel mogelijk mijn bloed laten testen bij de dokter. Het zal nu nog wel even duren voor ik nog eens brood eet.” 

Een vrouw vond de resten van een muis in een brood uit de broodautomaat.
rv Een vrouw vond de resten van een muis in een brood uit de broodautomaat.
De stukjes muis in het brood.
rv De stukjes muis in het brood.16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Van loocke

  Heb al eens een bij bovenaan in een pot honing gevonden. Gewoon de pot weg gegooid, moest je weten hoeveel insecten er in confituur zitten, je eet er geen meer. Tegenwoordig is het de mode om alles op sociale media of in de pers te gooien met alle details. Triestige wereld.

 • Templeton Peck

  Brood met gratis beleg.

 • Marc Geerts

  Mag nooit in de rekken terecht komen. Nooit!!

 • Marieken Cels

  Ik heb een paar maanden geleden ook rattenkeutels in mijn brood gevonden. Voedselagentschap is weken later gaan controleren en niks vastgesteld. Zo werkt het niet..

 • Kurt Decloedt

  De voedselinspectie slaapt of speelt fortnite..maar dot haar job niet, en diene bakker alleszins niet.