Veiliger naar school dankzij groene paaltjes

Burgemeester Sophie De Wit, Bénédicte Van Paeschen, Jess Van Landuyt, Dominique Cardyn en schepen Bart Lambrecht bij het heraangelegde voetpad.
Foto Conaerts Burgemeester Sophie De Wit, Bénédicte Van Paeschen, Jess Van Landuyt, Dominique Cardyn en schepen Bart Lambrecht bij het heraangelegde voetpad.

De schoolkinderen van de Parochiale Kleuterschool en de lagere scholen van Cade kunnen voortaan veiliger naar school. Op vraag van de ouderraad hebben het gemeentebestuur en de Kerkfabriek het voetpad op de parking van het cultureel centrum onder handen laten nemen. "De parking doet dienst als de centrale 'zoen en vroem'-zone, maar het voetpad van de parking naar de kleuterschool was wel heel smal", zegt Jess Van Landuyt van de ouderraad. Het voetpad werd dan ook verbreed en de afsluiting en de verlichtingspaal werden naar achteren geplaatst. Ook het voetpad op de parking zelf, tussen bibliotheek en cultureel centrum, kreeg een facelift. "Groene paaltjes zorgen hier nu voor een veilige afsluiting ", zegt schepen Bart Lambrecht (N-VA). "Op die manier is ook de nieuwe ingang van de Parochiale Kleuterschool, aan de parking, veiliger toegankelijk." (BCOR)