Spannend aftellen naar carnavalsperiode: kinderen geven er zondag als eerste een lap op

Prins Carnaval Marco I telt af naar carnaval. Zondag mogen de kinderen de spits afbijten: zij kunnen zich uitleven op een kindercarnavalsbal.
Benoit De Freine Prins Carnaval Marco I telt af naar carnaval. Zondag mogen de kinderen de spits afbijten: zij kunnen zich uitleven op een kindercarnavalsbal.
De Aartselaarse carnavalisten beleven de komende weken weer hoogdagen. Met een kindercarnavalbal op zondag 10 februari wordt de aftrap gegeven van wat opnieuw een feestelijke periode moet worden.

Marc Van Dingenen, die als Prins Marco I straks de honneurs mag waarnemen, is al volop aan het aftellen. “Ik kijk er heel erg naar uit”, zegt hij. “Ik doe al tien jaar mee met het carnaval, maar nu ik prins ben, wordt het nog specialer dan anders. Als prins de scepter mogen zwaaien: dat wordt een unieke ervaring. Mijn kostuum en mijn praalwagen zijn al geregeld (lacht).”

Het carnavalsgebeuren wordt komende zondag op gang geblazen met het kindercarnavalbal van De Stannewieken. Jongens en meisjes tot 12 jaar kunnen vanaf 14 uur terecht in het Wolffaertshof om carnaval te vieren. Er zijn prijzen te winnen voor wie het origineelst, het mooist en het schattigst is verkleed.

Kroegentocht

Op vrijdag 22 februari wordt Marco I officieel aangesteld als prins op het gemeentehuis. Zaterdag 23 februari houdt Marco I een kroegentocht door het dorp, gevolgd door een feestavond in het Wolffaertshof. Niemand minder dan Steve Tielens komt daar voor de ambiance zorgen. Op zondag 24 februari vormt de jaarlijkse carnavalsstoet de kroon op het Aartselaarse carnavalsgebeuren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.