Oversteekplaats Oever-Kleistraat wordt fietsvriendelijker

De oversteekplaats in de Oever wordt meer fietsvriendelijk ingericht.
Unsplash De oversteekplaats in de Oever wordt meer fietsvriendelijk ingericht.
De fietspadoversteek in de Oever naar de Kleistraat wordt meer fietsvriendelijk ingericht. Volgens oppositiepartij NAP kunnen de overgangen van het fietspad naar de goot worden verbeterd.

“Wanneer je over het fietspad van de Oever rijdt naar de Kleistraat, moet je de rijweg Oever naar Kontich oversteken”, schetst oppositieraadslid Rudy Siebens (NAP) de situatie. “Van het fietspad kom je plots terecht in de goot, die een aantal centimeter lager ligt. Eens je de rijweg bent overgestoken, krijg je opnieuw te maken met een fietspad dat weer enkele centimeter hoger ligt. Je kan deze overgangen verbeteren door de randen af te slijpen, wat niet duur hoort te zijn.”

Schepen van Openbare Werken Bart Lambrecht (N-VA) was al op de hoogte van het euvel. “We hebben dit dan ook reeds doorgegeven aan de aannemer. Die heeft laten weten dat het inderdaad opgelost kan worden door het beton daar wat af te frezen. Dit zal een ander zicht geven dan het uitgewassen beton, maar na enkele jaren zou dat er terug hetzelfde gaan uitzien. Bovendien heeft het fietscomfort toch voorrang op de esthetiek van het wegdek.”