OCMW koopt vijf beweegtoestellen

OCMW-voorzitter Hilde Heyman (rechts) probeert de beentrainer uit.
Foto Conaerts OCMW-voorzitter Hilde Heyman (rechts) probeert de beentrainer uit.
De tuin van het Sociaal Huis 'De Palmboom' in de Kapellestraat is sinds kort verrijkt met vijf beweegtoestellen. Voor het gebruik wordt in eerste instantie gemikt op senioren.

Vorige zomer werden al enkele beweegtoestellen gehuurd en op verschillende locaties in Aartselaar opgesteld. Na die succesvolle proef besloot het OCMW vijf toestellen definitief te kopen. Het gaat om een heuptrainer met step, een beentrainer, een fietsstapper, een pony en wielen. Bij de toestellen werd een groot bord geplaatst waarop staat toegelicht hoe ze gebruikt moeten worden. Het totale kostenplaatje bedraagt zo'n 10.000 euro.


"De toestellen kunnen tegen een stootje en zullen voortaan permanent in de tuin van het Sociaal Huis/OCMW staan", zegt OCMW-voorzitter Hilde Heyman (N-VA). "Iedereen is van harte welkom om ze te gebruiken, al mikken we in eerste instantie op onze Aartselaarse senioren. Meer sport en dagelijkse beweging is zeer belangrijk en houdt de mens gezond. Dit initiatief kadert dan ook perfect in onze doelstelling van 'Gezonde Gemeente'." (BCOR)