Nieuw op camping: de noodleburger

JONGE ONDERNEMERS STAAN MET FOODTRUCK OP DREAMVILLE

Duizenden Tomorrowlandgangers kunnen straks op camping Dreamville kennismaken met de lekkernij van Gilles Schepens (24) en Xin Lu (23): de noodleburger. Denk aan een hamburger, maar dan met twee noodleschijven in plaats van een broodje. "Het is een droom om hier ons product te mogen verkopen."

De voorbije maanden hebben Gilles en Xin met hun foodtruck al door heel Vlaanderen gereden, de komende twee weekends kunnen ook de 'People of Tomorrow' kennismaken met de noodleburger. De twee jonge ondernemers hebben van de festivalorganisatie namelijk een plaatsje gekregen op het 'Foodtruck Island' op Dreamville. Daar kunnen zo'n 38.000 kampeerders per weekend van de lekkernij gaan proeven. "Het is een droom om hier te mogen staan", zegt Gilles. "Tomorrowland is het enige festival dat erin slaagt om voor zijn bezoekers een hele sfeerbeleving te creëren. Dat wij nu als jonge twintigers de kans krijgen om daar deel van uit te maken, is een hele eer."

De 'Breakfast Burger', een nieuwe noodleburger die Xin en Gilles lanceren op Tomorrowland. De ingrediënten: twee noodleschijven, een crunchy spiegeleitje, bacon, komkommer, rucola en een zelfgemaakt sausje.
Ben Conaerts De 'Breakfast Burger', een nieuwe noodleburger die Xin en Gilles lanceren op Tomorrowland. De ingrediënten: twee noodleschijven, een crunchy spiegeleitje, bacon, komkommer, rucola en een zelfgemaakt sausje.

Aziatische garnituren

Dat de noodleburger bij het internationale publiek in de smaak zal vallen, lijdt volgens de boezemvrienden geen twijfel. "Net als Tomorrowland brengt ook de noodleburger verschillende culturen samen", legt Xin uit. "We combineren het westerse concept van de hamburger met Aziatische garnituren. In plaats van een broodje werken we met twee ambachtelijk gemaakte noodleschijven. De schijven zijn krokant vanbuiten, zacht vanbinnen en tegelijkertijd heel stevig, zodat de noodles niet uit elkaar vallen. We hebben drie varianten: een burger met rundsvlees, kip en een veggieburger. Maar op Tomorrowland lanceren we nog een vierde noodleburger: de 'Breakfast Burger', met twee noodleschijven, een crunchy spiegeleitje, bacon, komkommer, rucola en een zelfgemaakt sausje. Superlekker!"

In kinderschoenen

Gilles en Xin hadden eigenlijk al de kans om vorig jaar op Dreamville te staan. Maar vermits ze nog geen eigen foodtruck hadden, moesten ze die uitnodiging naast zich neerleggen. "Dat was met veel pijn in het hart, maar ik denk wel dat het de juiste keuze was", zegt Gilles. "Vorig jaar waren we gewoonweg nog niet klaar voor Tomorrowland. Het hele project stond nog in zijn kinderschoenen. Als je de kans krijgt om met Tomorrowland samen te werken, moet je er meteen staan. We zijn ons nu al twee maand aan het voorbereiden op het festival. Voor beide weekends hebben we in totaal 6.000 burgers in petto, wat dus betekent dat we 12.000 handgemaakte 'noodle buns' hebben moeten bereiden. Een gigantisch werk."


Ook de weekends zelf beloven hectisch te zijn: Gilles en Xin zullen samen met een team van jobstudenten twaalf uur per dag in hun foodtruck in de weer zijn. "Donderdag van 11 tot 3 uur, vrijdag en zaterdag van 8 tot 16 uur en van 23 tot 3 uur en zondag van 8 tot 16 uur en van 23 tot 2 uur", leest Xin het werkschema voor. "Dat wordt zweten."