Na 10 jaar en 710 ton afval boeken toe voor papiercontainer aan De Blokkendoos

De blauwe container, nu nog op de parking van De Blokkendoos, verdwijnt vanaf 1 maart.
Benoit De Freine De blauwe container, nu nog op de parking van De Blokkendoos, verdwijnt vanaf 1 maart.

De vzw Vroba sluit vanaf 1 maart de papiercontainer in de Leon Gilliotlaan aan de parking van basisschool De Blokkendoos. De blauwe container heeft er ruim tien jaar opgesteld gestaan en alles bij elkaar liefst 710 ton afval ingezameld. De afvalinzameling was steeds een mooie bron van inkomsten voor de school, maar de dalende marktprijs doet de vzw besluiten om ermee op te houden.

“De marktprijs is het laatste jaar gezakt naar slechts een kwart van de marktprijs van twee jaar geleden. De prijzen blijven ook nu nog zienderogen dalen. Die sterke daling, versterkt door het moeilijk vinden van extra helpende handen en de grote hoeveelheden sluikstort die we wekelijks uitsorteren, maakt het voor ons noodzakelijk om na deze lange periode de papiercontainer definitief te sluiten”, klinkt het.

De laatste container kan gevuld worden tot en met donderdag 28 februari. Wie daarna nog papier of karton kwijt wil, kan terecht op het containerpark in de Dijkstraat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.