Met dank aan nieuwe traplift: zwembad weer toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Schepen van Sport Bart Lambrecht (N-VA) en burgemeester Sophie De Wit (N-VA) bij de traplift in het zwembad.
N-VA Aartselaar Schepen van Sport Bart Lambrecht (N-VA) en burgemeester Sophie De Wit (N-VA) bij de traplift in het zwembad.
Sinds kort is het gemeentelijke zwembad opnieuw volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Daarvoor werd een nieuwe, op maat gemaakte traplift geïnstalleerd.

De traplift moet een alternatief zijn voor de lift, die al sinds de zomer van vorig jaar buiten werking is. De herstelling van de lift kost zo’n 80.000 euro, maar dat had het gemeentebestuur er niet meer voor over. Op korte termijn is het immers de bedoeling dat het verouderde zwembad wordt vervangen door een nieuw zwembad, dat mee wordt gefinancierd door de gemeenten Hemiksem en Niel. Volgens de huidige plannen zou de bouw van het nieuwe bad van start kunnen gaan begin volgend jaar. Het huidige zwembad blijft wel in gebruik tot het nieuwe volledig klaar is.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.