Groen heeft kandidatenlijst klaar

De Aartselaarse afdeling van Groen heeft haar kandidatenlijst bekendgemaakt voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Huidig schepen René Lauwers werd aangeduid als lijsttrekker.

Zowel in 2006 als in 2012 trok Groen nog in kartel met sp.a naar de kiezer. Maar voor de volgende verkiezingen willen de groenen uitgaan van hun eigen sterkte en pakken ze uit met een afzonderlijke kandidatenlijst.


Huidig schepen van Milieu René Lauwers is aangeduid als kopman van de lijst. Anse De Weerdt, een 19-jarige studente Geschiedenis en chiroleidster, prijkt op de tweede plaats en OCMW-raadslid Alex Cappaert staat op plaats drie.

Blauwtong

Walter Decoene, een van de bezielers van het satirische magazine Blauwtong, kreeg de elfde plaats toegewezen en voormalig gemeente- en OCMW-raadslid Greet Denissen is te vinden op plaats twaalf. Ex-OCMW-raadslid Peter Apers fungeert als lijstduwer op plaats 23.


"We hebben een goede lijst, waarin bijna alle maatschappelijke geledingen vertegenwoordigd zijn", zegt René Lauwers. "Samen met N-VA en sp.a zijn we er deze legislatuur in geslaagd om Aartselaar een nieuwe dynamiek te geven. Maar het spreek voor zich dat er nog veel werk te doen valt en dat we graag willen verdergaan op de ingeslagen weg. Zo willen we de site van het oude gemeentemagazijn ontwikkelen tot een sterke aantrekkingspool voor wonen, winkelen en recreatie. Ook de heraanleg van straten met meer bomen en bloemenperken en de inrichting van woonwijken tot woonerven staan hoog op onze prioriteitenlijst."


(BCOR)