Ensemble Revue Blanche en Katharina Smets spelen ‘Misia’

Misia Sert, geschilderd door Henri de Toulouse-Lautrec.
rv Misia Sert, geschilderd door Henri de Toulouse-Lautrec.

CC ’t Aambeeld staat op donderdag 31 januari stil bij het leven van Misia Sert (1872-1950). Zij was de koningin van de Parijse salons, maar ook van de gebroken dromen en ontmaskerde liefde. Ze behoorde tot de culturele elite van de belle époque, inspireerde de muzikanten Liszt, Ravel en Claude Debussy, reisde met Coco Chanel en werd geportretteerd door onder meer Toulouse-Lautrec en Renoir.

Ensemble Revue Blanche en radiomaakster Katharina Smets evoceren in ‘Misia’ met klanken, teksten en muziek de tijd waarin Misia Sert leefde. In een unieke concertformule worden echte en fictieve verhaallijnen verweven tot een unieke kroniek, waarin de realiteit vaak vreemder blijkt dan fictie.

De voorstelling vindt plaats om 20.15 uur in CC ’t Aambeeld. Tickets kosten 14 euro en zijn te bestellen via tel. 03 877 28 75 of cultuur@aartselaar.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.