Discussie over reclamebord aan kruispunt Nieuwstraat-Kapellestraat: “Zicht wordt erdoor belemmerd”

Volgens oppositiepartij Open Vld hindert het reclamebord de zichtbaarheid van de chauffeurs die komen uit de Nieuwstraat.
Benoit De Freine Volgens oppositiepartij Open Vld hindert het reclamebord de zichtbaarheid van de chauffeurs die komen uit de Nieuwstraat.
Oppositiepartij Open Vld heeft een probleem met het reclamebord op de hoek van het kruispunt van de Kapellestraat en Nieuwstraat. “Voor voertuigen die komen uit de Nieuwstraat, wordt het zicht fel belemmerd”, meent Cristel Bal (Open Vld). “Dat zou tot gevaarlijke situaties kunnen leiden.”

Volgens schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA) is het bord niet de oorzaak voor de verminderde zichtbaarheid. “De zichtbaarheid op dit kruispunt is enkel slecht indien er een grote wagen geparkeerd staat op de voorziene parkeerplaatsen, maar niet ten gevolge van het reclamebord”, aldus de schepen.

“De plaatsen voor reclameborden worden bepaald in samenspraak met de commerciële partner van het reclamecontract dat we hiervoor afsloten en de administratie van de gemeente. Er wordt daarbij ook ter plaatse gekeken en rekening gehouden met de doorgang van voetgangers, het gebouw op de hoek en het zicht voor voertuigen.”