DE PARTIJEN DOORGELICHT

AARTSELAAR

sp.a

Sp.a staat voor belangrijke verkiezingen. De partij wist de voorbije twee edities dankzij het kartel met Groen telkens één zetel te veroveren. Maar nu de socialisten afzonderlijk naar de kiezer trekken en met Shari Van Kerckhoven een relatieve nieuwkomer uitspelen als kopstuk, is het maar de vraag of ze hun zetel zullen kunnen behouden.

N-VA

N-VA kwam in 2012 voor het eerst op als afzonderlijke partij en werd met tien zetels direct de grootste van Aartselaar. Onder het roer van N-VA werden in het begin van de legislatuur de belastingen verhoogd, maar kon ook een flink bedrag worden geïnvesteerd. Kan de partij bevestigen?

CD&NAP

CD&V-NAP is als nieuw kartel de onbekende factor. Lijsttrekker Kris Wils is nog steeds herstellende van een zware val tijdens een fietstocht deze zomer en liet de voorbije weken de verkiezingscampagne dan ook aan zich voorbijgaan. Toch moet het kartel in staat worden geacht meer dan de huidige drie zetels te kunnen behalen.

Groen

Groen gaat deze keer uit van de eigen sterkte, zonder sp.a, en hoopt op minstens twee zetels. Lijsttrekker René Lauwers heeft zes jaar schepenervaring onder de gordel en wierp zich de voorbije jaren op als een van de grootste tegenstanders van de uitbreiding van de ISVAG-oven.

Vlaams Belang

Vlaams Belang heeft met de verkiezingen in Aartselaar nooit veel potten gebroken en het is hoogst twijfelachtig of daar deze keer verandering in komt. De partij moet hopen dat ze haar ene zetel kan behouden.

Open Vld

Open Vld heeft na het tegenvallende resultaat van de vorige verkiezingen een flinke verjonging doorgemaakt. Marc Van den Abeele, negentien jaar lang burgemeester, verliet de politiek, terwijl voormalig schepen Walter De Bie de liberalen de rug toekeerde. Glenn Anné wordt nu uitgespeeld als kopman en kandidaat-burgemeester.