Beweging.net pleit voor meer elektrische laadpunten voor auto's en fietsen

Beweging.net, een koepel van christelijke werknemersorganisaties in Vlaanderen, heeft aan de lokale politieke partijen zijn memorandum overhandigd. Daarin worden een aantal aandachtspunten opgesomd voor de ploeg die de volgende legislatuur aan het roer staat van de gemeente.


Beweging.net - het vroegere ACW - heeft in haar memorandum vooral aandacht voor vervoer, ruimte en inspraak. "We pleiten onder meer voor meer elektrische laadpunten voor auto's en fietsen, het promoten van een autodeelsysteem en het afschaffen van het voorzien van parkeerplaatsen bij nieuwbouw of renovatie. Die drempel zorgt voor minder enthousiasme om hier te komen wonen", zegt Eric Hooft, bestuurslid van Beweging.net.


"Met deze voorstellen hopen we om een bijdrage te kunnen leveren op het gemeentelijk beleid", zegt Hooft, die het memorandum voorstelde en toelichtte. Vier lokale politieke partijen woonden de voorstelling bij: CD&V, NAP, sp.a en Groen. Zes leden van Beweging.net, onder wie Eric Hooft, komen zelf op als kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van CD&V. (BCOR)