Basisschool De Cade maakt speelplaats groener

De kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar geven samen met het gemeentebestuur en de werkmannen het startschot van de werken.
RV De kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar geven samen met het gemeentebestuur en de werkmannen het startschot van de werken.
Gemeentelijke basisschool Cade heeft vandaag het officiële startschot gegeven voor de vergroening van zijn speelplaats. Er komen onder meer een buitenklas en een loopbrug met kraaiennest.

“Binnen onze leerlingenraad en ons leerkrachtenteam leefde al langer de wens om de speelplaats te ontharden en te vergroenen”, zegt directeur Kris Kestens. “In samenwerking met Milieuzorg op School (MOS), Natuur en Landschap Zuidrand, een kernteam van leerkrachten en de technische dienst werden al onze dromen uitgetekend. Ook het gemeentebestuur van Aartselaar geeft ons een financieel duwtje in de rug.”

De nieuwe speelplaats moet een groen, avontuurlijk speelparadijs worden voor de kinderen. “Er komen onder meer boomstammen waar ze aan kunnen klauteren, een loopbrug met een kraaiennest en een buitenklas waar een klas van 25 kinderen les kan volgen. We planten hier ook een boom ter ere van Sara Prins, een leerkracht die op 11 juni vorig jaar het leven liet na een strijd tegen kanker. Op die manier zal zij voor eeuwig deel kunnen blijven uitmaken van onze school.”

Vandaag werd alvast het startschot gegeven van de werken. In aanwezigheid van de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar werden enkele stenen van de speelplaats weggehaald. “Het grootste deel van de werken zal worden uitgevoerd tijdens de zomervakantie”, aldus Kestens. “Daarna werken we nog enkele kleinere projecten af, zodat alles volledig klaar kan zijn tegen het einde van het volgende schooljaar.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.