AWV plant “heel kleine ingrepen” aan A12-kruispunten

De A12 in Aartselaar.
Klaas De Scheirder De A12 in Aartselaar.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de komende weken een aantal kleine aanpassingen doorvoeren aan de verkeerslichten op de A12 in Aartselaar. Volgens het AWV staan de plannen los van de procedure die de plaatselijke ondernemers zijn gestart. 

“Het gaat - voor een goed begrip – slechts om héél beperkte wijzigingen”, benadrukt Jef Schoenmaekers van AWV. “Zo plaatsen we een boogpaal, zodat vanop ruimere afstand zichtbaar is welke rijstrook groen licht heeft. Op de vraag van de ondernemers om de lichtenregeling terug te draaien, kunnen we zoals eerder gezegd niet ingaan. Ook niet nu er een procedure is gestart. In plaats van een confrontatie willen we een duurzame oplossing. We zijn alleszins steeds bereid om het gesprek aan te gaan en constructief mee te blijven denken.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tine De ridder

  Deze kleine ingreep van AWW is een zinloze verkwisting van belastinggeld. AWW is blind en doof voor de opmerkingen van de weggebruikers. Ik ben op die plek autobestuurder, voetganger en fietser en voel me veel minder veilig dan voor de aanpassingen. Altijd wachten en toekijken hoe iedereen gevaarlijke toeren uithaalt om het toch maar een beetje te laten vooruitgaan. En AWW maar hardnekkig vasthouden aan hun beslissing. Droevig☹️

 • Marla Morgan

  Helemaal eens met Philip Loquet. De lichten synchroniseren zou ook enorm helpen.

 • Eef Linders

  Zo kan je van verder af bekijken hoe kort het groen is om af te draaien! Onozelaars!

 • Michel De Deken

  Geef gewoon de zijstraten iets langer groen licht nu kunnen er amper 3 tot 4 auto's door en dat is veel te weinig voor deze zijstraten ,de auto's staan in de Guido Gezelle laan tot aan de midpoint heb je al eens uitgeteld hoeveel keer je dan voor rood staat !

 • Eduard Janssens

  Volgens mij heeft dit geen enkel nut !! dat is het probleem niet de sincronisatie van lichten dat is het probleem !!