Auto parkeren aan ’t Sportzicht? Dan riskeert u binnenkort een GAS-boete

Sportchalet ‘t Sportzicht heeft te kampen met foutief geparkeerde wagens.
Benoit De Freine Sportchalet ‘t Sportzicht heeft te kampen met foutief geparkeerde wagens.
Veel chauffeurs kiezen ervoor om hun wagen te parkeren aan sportchalet ’t Sportzicht, hoewel enkel verkeer voor laden en lossen er is toegelaten. Onlangs was er zelfs een voorval waarbij de foutief geparkeerde wagens een ambulance de weg versperden. Schepen van Sport Bart Lambrecht (N-VA) luidt de alarmbel: “Als de overtredingen blijven aanhouden, zullen er GAS-boetes volgen.”

Om met de wagen de sportchalet ’t Sportzicht te kunnen bereiken, moet je voorbij een bareel rijden. Die staat enkel verkeer toe dat bedoeld is om te laden en te lossen. Maar de code om de bareel omhoog te laten gaan, raakt zo snel ingeburgerd dat ook andere chauffeurs weten hoe ze er kunnen passeren. Gevolg: aan de sportchalet staat het regelmatig vol met geparkeerde wagens, wat allerlei problemen oplevert.

“Het is zelfs al eens voorgevallen dat een ambulance op de voetbalterreinen moest zijn, maar door al de geparkeerde wagens niet tot aan de terreinen geraakte”, weet Rudy Siebens van oppositiepartij NAP. “Men moest dus eerst de mensen in ’t Sportzicht gaan aanspreken om de eigenaars van de wagens te vinden en hen vragen om hun wagen te verplaatsen. Pas dan kon men de interventie gaan uitvoeren.”

De code van de bareel aan het sportcentrum wordt te pas en te onpas doorgegeven.
Benoit De Freine De code van de bareel aan het sportcentrum wordt te pas en te onpas doorgegeven.

Code al gewijzigd

Schepen van Sport Bart Lambrecht (N-VA) is op de hoogte van het probleem. “Het stoort ons ook enorm. Na het voorval met de ambulance heeft onze sportdienst de code gewijzigd. Sindsdien is het parkeergedrag al aanzienlijk verbeterd, maar helaas nog niet bij iedereen. Een nieuwe code is snel doorgegeven en onze sportdienst heeft dus niet altijd controle op wie zijn auto er foutief blijft parkeren.”

Lambrecht wil de overtreders aanpakken, maar is beperkt in zijn mogelijkheden. “De politie heeft geen bevoegdheid voorbij de bareel en kan dus niet ingrijpen. Op dit ogenblik kan onze sportdienst weinig anders doen dan sensibiliseren. Maar als we blijven vaststellen dat mensen er hardnekkig hun wagen blijven parkeren, gaan we het personeel van de sportdienst een GAS-cursus laten volgen. Dan kunnen zij GAS-boetes uitschrijven aan overtreders conform het politiereglement voor het sportcentrum. Ik hoop echter dat het niet zo ver moet komen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.