Aquafin start maandag met ingrijpende rioleringswerken parallel aan A12 in Aartselaar

De A12 (archiefffoto).
Laenen De A12 (archiefffoto).
Waterzuiveringsbedrijf Aquafin start maandag met de aangekondigde ingrijpende rioleringswerken op de Boomsesteenweg - Antwerpsesteenweg (N177), de parallelweg van de A12, in Aartselaar. De busstrook en rechterrijstrook richting Antwerpen worden er langdurig opgebroken, alleen de linkerrijstrook blijft open voor bestemmingsverkeer en De Lijn. Doorgaand verkeer moet de A12 nemen. De werken zullen allicht voor heel wat verkeershinder zorgen. Het einde is pas voorzien in de zomer van 2020.

Het kruispunt met de Kontichsesteenweg blijft wel nog tot eind juni open. "Om de onvermijdbare verkeershinder die zulke ingrijpende werken met zich meebrengen toch zoveel als mogelijk te beperken, zal dit kruispunt enkel tijdens de zomervakantie worden opgebroken", zegt projectmanager Ward Scholiers van Aquafin. Handelaars en bedrijven in de buurt blijven ook steeds toegankelijk.

De werken zijn nodig om een gescheiden rioleringsstelsel aan te brengen onder de N177. De bestaande afvalwaterriolering wordt vernieuwd en er komt een zogenaamde RWA-collector bij, een grote verzamelriool voor regenwater, tussen de Leugstraat en de Struisbeek. "Door de aanleg van die nieuwe regenwaterleiding kan in de toekomst een groot deel van het regenwater van Aartselaar worden afgekoppeld van het rioleringsstelsel en afzonderlijk worden afgevoerd naar de lokale beek”, zegt Scholiers. "Hierdoor verkleint het risico op wateroverlast en zal de waterkwaliteit van de Struisbeek verbeteren.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ingrid Graft

    Watxat met sluipverkeer Reetsesteenweg en Pietstraat Waarom niet eerst de doortrekking Onze straten zijn niet meer leefbaar in het zogezegde leefbaar Aartselaar Waarom nog gaan stemmen en belastingen betalen als er voor ons toch niets verbeterd ?

  • Gerd Peeters

    Allee, dan gaan ze nog maar eens de boel op stelten zetten, het is nu al erg om daar te rijden.

  • MYRIAM VAN RECK

    En dat moet natuurlijk als de examens gaan beginnen dat belooft voor de 500 ( de bus van de lijn)