Aartselaar herdenkt wapenstilstand met plechtigheid en optocht

Aartselaar herdenkt de wapenstilstand op 11 november.
Unsplash Aartselaar herdenkt de wapenstilstand op 11 november.
De gemeente staat op maandag 11 november weer stil bij de gesneuvelden en slachtoffers van de wereldoorlogen. Er wordt naar jaarlijkse traditie een herdenkingsplechtigheid ingericht voor de familieleden van de slachtoffers. Maar ook andere belangstellingen of lokale verenigingen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de herdenking.

Het programma start om 10 uur met een eucharistieviering in de Sint-Leonarduskerk, opgedragen aan de slachtoffers van de beide wereldoorlogen. Onmiddellijk na de mis, rond 10.40 uur, volgt een optocht naar het monument op de begraafplaats onder begeleiding van De Xaverianen. Om 11 uur wordt daar een plechtig moment gehouden met toespraken, het appel der doden, het neerleggen van de bloemen en het spelen van het Te Velde, het Vlaamse volkslied en het Belgische volkslied. Om 11.30 uur trekt men in optocht naar het CC ’t Aambeeld.

Bij slecht weer vindt de herdenkingsplechtigheid in de Sint-Leonarduskerk plaats vanaf 10.30 uur. Dan wordt de optocht afgelast en brengt het gemeentebestuur de bloemstukken achteraf naar het monument.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.