40 jaar oude lijnbus is dé attractie op Erfgoeddag: “Iedereen mag mee op nostalgisch ritje”

Een archiefbeeld van de authentieke bus 50B.
Stefan Justens Een archiefbeeld van de authentieke bus 50B.
Voor Erfgoeddag, op zondag 28 april, wordt in Aartselaar een speciale attractie van stal gehaald. Bus 50B, een oranje lijnbus van zo’n veertig jaar oud, zal bezoekers meenemen op een nostalgisch ritje door het dorp.

Wees niet verrast als je zondag door de Aartselaarse straten een veertig jaar oude lijnbus ziet rijden. De bus wordt speciaal voor Erfgoeddag nog eens ingeschakeld voor een nostalgische trip door het dorp. De bus, een authentieke 50B-lijnbus, is eigendom van de Aartselaarse tram- en busfanaat Stefan Justens. “Wie in de jaren ’70 en ‘80 in Aartselaar woonde of werkte, herinnert zich vast nog de 50B. De oranje lijnbus verving tram 50 en verbond het dorp met Antwerpen en Mechelen. Tussen 1970 en 1986 bracht de 50B tal van Aartselarenaren naar school of het werk. Zondag kan iedereen gratis nog eens meerijden”, zegt Justens.

Tram- en busfanaat Stefan Justens.
Benoit De Freine Tram- en busfanaat Stefan Justens.

De bus houdt tussen 10 en 17 uur telkens één keer per uur halt aan de bibliotheek, de molen van ’t Heiken en de lokalen van de Heemkundige Kring Aartselaar. Daar zijn doorlopend allerlei activiteiten in het teken van Erfgoeddag bij te wonen. In de bibliotheek kan je bijvoorbeeld een virtuele tour maken doorheen de oude Gevaertfabriek in Mortsel. In de Heemkundige Kring kan je onder meer de plaatselijke boekbindersgilde aan het werk zien en in de gerestaureerde molen van ’t Heiken krijg je een rondleiding door de molenaar zelf en kan je genieten van een familievoorstelling. ’s Avonds om 20.15 uur staat daar ook een filmvertoning van ‘The Man Who Killed Don Quixote’ op het programma.

Een overzicht van het programma vind je op de website www.aartselaar.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Walter winnen

    We hebben hier niet genoeg roet en fijn stof van de Boomsesteenweg, moet hier ook nog eens een rook bom door onze straten.L.E.Z. !!!