300.000 views in twee weken: basisschool De Blokkendoos scoort met kortfilm over gezonde voeding

Een still uit de film 'Gezond alarm'.
RV Een still uit de film 'Gezond alarm'.

De kortfilm ‘Gezond alarm’, die gemaakt werd door leerlingen van basisschool De Blokkendoos, heeft het tot de finale geschopt van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (UKRF), het grootse online filmfestival voor Nederlandse basisscholen. In amper twee weken tijd haalde de film meer dan 300.000 views op YouTube, goed voor 1.370.217 kijkminuten. “Het project leeft in de hele school,” vertelt filmcoach Freek Commandeur. “Door ‘Gezond alarm’ weten de leerlingen nu veel meer over de rechten van kinderen én zijn ze ook nog een beetje YouTube-sterren.”

‘Gezond alarm’ duurt negen minuten en zet het belang van gezonde voeding op een ludieke manier in de kijker. “We hebben voor de krokusvakantie de film gemaakt in samenwerking met UNICEF”, zegt schooldirecteur Bart Willemen. “De kinderen van het zesde leerjaar kregen les over het Kinderrechtenverdrag, waaruit ze één kinderrecht kozen om te verfilmen. Bij ons werd uiteindelijk een verhaal uitgeschreven over het recht op gezonde voeding. De kinderen mochten nadien ook zelf mee in de film acteren.”

De grote finale vindt plaats op vrijdag 28 juni in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.