168 renners aan de start van derde editie Grote Prijs Beerens

Gert Ielegems van Garage Beerens en Staf Van Mensel, de organisator van de wielerwedstrijd.
Foto De Freine Gert Ielegems van Garage Beerens en Staf Van Mensel, de organisator van de wielerwedstrijd.
Aartselaar maakt zich op voor de derde editie van de Grote Prijs Beerens. Liefst 168 renners zullen op zondag 4 augustus aan de start staan van de wielerwedstrijd.

De Grote Prijs Beerens, genoemd naar hoofdsponsor Garage Beerens, is komende zondag aan zijn derde editie toe. De organisatie is opnieuw in handen van de vzw De Ster van Aartselaar. “Er komt veel kijken bij de organisatie van zo’n evenement”, zegt voorzitter Staf Van Mensel. “We zijn één jaar bezig geweest met alles op punt te krijgen. Het zoeken naar sponsors, het maken van de programmaboekjes, het afstemmen met de politiediensten: het zijn allemaal zaken die moeten gebeuren. Maar gelukkig kunnen we rekenen op een team van 200 medewerkers die alles mee in goede banen leiden.”

Gratis

Er worden zondag 24 ploegen aan de start verwacht, goed voor 168 renners. De bekendste namen zijn kilometervreter David Boucher, Pieter Jacobs, voormalig winnaar van de Schaal Sels, en veldrijder Wietse Bosmans. Zij zullen uur zeven rondes van 24 kilometer voor hun rekening nemen. Start- en aankomstplaats is het Laar, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een groot wielercafé. Doorlopend worden er optredens gegeven en kunnen kinderen zich uitleven op drie springkastelen. Om 11 uur wordt gestart met de ploegenvoorstelling, de wedstrijd start om 12.30 uur. De toegang is gratis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.