‘Mijnheer de schepen’ wordt even ‘Bomma Bart’: politicus verkleedt zich als oud vrouwtje voor vrijgezellenfeest

Schepen Bart Lambrecht moet verkleed als oud vrouwtje over de markt lopen. Zijn vrienden Willem en Geoffrey genieten met volle teugen.
Klaas De Scheirder Schepen Bart Lambrecht moet verkleed als oud vrouwtje over de markt lopen. Zijn vrienden Willem en Geoffrey genieten met volle teugen.
Verkleed als een oud vrouwtje over de wekelijkse markt lopen: schepen Bart Lambrecht (N-VA) kan het sinds deze middag van zijn bucketlist schrappen. Voor de start van zijn vrijgezellenweekend werd de anders zo ernstige politicus uit Aartselaar door zijn vrienden even omgedoopt tot ‘Bomma Bart’.

Schepen Bart Lambrecht stapt op 23 augustus in het huwelijksbootje met zijn verloofde Isabelle Vrancken. En hoe kan hij beter afscheid nemen van zijn ongehuwde status dan met een onvergetelijk vrijgezellenweekend? Het feestje ging deze middag al van start op de wekelijkse markt in Aartselaar, waar de schepen nietsvermoedend bloemen en wafels wilde komen kopen. Alleen hadden zijn vrienden Willem en Geoffrey dus heel andere plannen met hem.

“In onze studententijd hebben Bart en ik eens meegedaan aan een vrouwencantus”, vertelt Willem. “Alle mannen hadden zich verkleed als een knappe vrouw, maar Bart daagde tot jolijt van velen als enige op als oud vrouwtje. Die ervaring wilden we hem graag nog eens laten overdoen. Omdat we vanavond een quiz houden en nog geen prijzentafel hebben, mag hij ook nog langs een aantal marktkramers om een prijs gaan bedelen. Een oud vrouwtje kan je niks weigeren, toch?”

Lambrecht ging mee in het verhaal, zij het met lichte tegenzin. “Ik had maar één wens voor mijn vrijgezellenweekend en dat was dat ik niet uit mijn comfortzone zou worden gehaald. Daar zijn ze bij dezen dus al direct in geslaagd”, lacht de schepen.

Het gezelschap had onderweg natuurlijk heel wat bekijks. “Je hebt er nog nooit zo goed uitgezien”, plaagde een opmerkzame passant. Ook de marktkramers leken de verkleedpartij wel leuk te vinden en waren dan ook in een heel vrijgevige bui. Bij het wafelkraam scoorde ‘Bomma Bart’ drie wafels, bij het slagerskraam kreeg zij een aantal pensen en worsten mee en de bloemenverkoper schonk met plezier één bloempje weg.

‘Bomma Bart’ op de markt.
Klaas De Scheirder ‘Bomma Bart’ op de markt.
De schepen gaat bij een aantal marktkramers bedelen om prijzen.
Klaas De Scheirder De schepen gaat bij een aantal marktkramers bedelen om prijzen.
‘Bomma Bart’ bij het bloemenkraam.
Klaas De Scheirder ‘Bomma Bart’ bij het bloemenkraam.
De slager is in een gulle bui en geeft meteen een aantal worsten mee.
Klaas De Scheirder De slager is in een gulle bui en geeft meteen een aantal worsten mee.
Zo ziet Bart Lambrecht eruit als hij niet zijn vrijgezellen aan het vieren is.
Ben Conaerts Zo ziet Bart Lambrecht eruit als hij niet zijn vrijgezellen aan het vieren is.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.