"Mijn ambitie staat nog steeds overeind"

KANDIDAAT-BURGEMEESTER KRIS WILS (CD&V-NAP) NA ZWAAR FIETSONGEVAL

Kris Wils gaat voluit voor de burgemeesterssjerp, ondanks zijn zware ongeluk deze zomer.
Foto De Freine Kris Wils gaat voluit voor de burgemeesterssjerp, ondanks zijn zware ongeluk deze zomer.
Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft Kris Wils, lijsttrekker van het nieuwe kartel CD&V-NAP, nog niets van zijn politieke ambitie verloren. Ondanks een zware val deze zomer, waarvan hij nog steeds volop herstellende is, hoopt hij om na 14 oktober de burgemeesterssjerp te veroveren.

Eerst even terug naar die vermaledijde zomerdag van 23 juli 2018. Kris Wils komt op vakantie aan zee zwaar ten val tijdens een fietstocht in Zeebrugge. Hoewel hij een fietshelm draagt, raakt hij gewond aan het hoofd en loopt hij een hersenbloeding op. Hij ondergaat twee operaties en verblijft een tijdlang op de afdeling Intensieve Zorgen van het ziekenhuis van Brugge. Intussen is Wils weer goed en wel thuis in Aartselaar, waar hij zich volop concentreert op zijn herstel. "Het gaat duidelijk de goede richting uit", zegt de ex-schepen. "Ik heb geen pijn of koorts, maar ik heb soms wat aarzelingen bij het praten en schrijven."

Onbetwiste kopman

De strategie van CD&V-NAP is al die tijd onveranderd gebleven: voor het kartel blijft Kris Wils de onbetwiste kopman. Ook al liet hij de voorbije weken de verkiezingscampagne grotendeels aan zich voorbijgaan. "Ik kan op dit moment nog geen intensieve activiteiten aan", legt Wils uit. "Terwijl ik vroeger mezelf drie, vier uur lang in een dossier kon verdiepen, doe ik dat nu in vier afzonderlijke momentjes van een uur. Ik moet het rustiger aan doen als ik goed wil kunnen herstellen en dat is het allerbelangrijkste. Maar mijn ambitie is door heel dit voorval niet teruggeschroefd. Ik zit 25 jaar in de politiek, heb alles meegemaakt en mezelf altijd op een constructieve manier ingezet. Ik zie mezelf nog steeds als kandidaat-burgemeester. Het is niet omdat ik mijn dossiers nu op een andere manier voorbereid, dat de inhoud van mijn verhaal anders is. De huidige bestuursploeg heeft haar beloftes lang niet allemaal ingelost. Ik heb er vertrouwen in dat wij met CD&V-NAP flink zullen groeien."


Welk effect het ongeval zal hebben op 14 oktober, is af te wachten. Zal het stemmen kosten dat hij zich de voorbije weken noodgedwongen uit de verkiezingsdebatten afzijdig heeft gehouden? Of kan Kris Wils net rekenen op extra steun van de Aartselarenaar? "Wat me de voorbije weken en maanden enorm verrast heeft, is hoezeer de mensen hier met mij hebben meegeleefd. Ik heb tal van berichten gekregen van ongeruste inwoners die zich afvroegen hoe het met me ging en die me veel steun wilden toewensen. Of ze op 14 oktober ook in het kieslokaal aan mij en mijn partij zullen denken, kan ik natuurlijk niet zeggen. Maar hun interesse, solidariteit en steunbetuigingen hebben me alvast een heel positief gevoel gegeven."