"Al handtekeningen in klas uitgedeeld"

ARNE (15) SPEELT HOOFDROL IN NIEUWE KETNETMUSICAL

Arne en zijn tegenspeelster Maud hebben er al duidelijk zin in.
Foto VRT 2015 - Frederik Beyens Arne en zijn tegenspeelster Maud hebben er al duidelijk zin in.
Van een acteerdebuut gesproken: Arne Decock (15) stond nog bijna nooit op de planken, maar speelt nu wel de hoofdrol in de Ketnetmusical 'Kadanza Together', die op 6 februari in première gaat. "Op school moet ik soms al handtekeningen uitdelen", lacht hij. "Maar ik zweef niet. Een diploma blijft de prioriteit."

Deel uitmaken van een succesmusical: het is de droom van talloze jongens en meisjes. Maar voor Arne Decock uit Aartselaar wordt het binnenkort werkelijkheid. Hij speelt de mannelijke hoofdrol in 'Kadanza Together', de nieuwste musical van Ketnet en Studio 100. Uit meer dan 1.200 kinderen kwam hij als de meest ideale kandidaat. Hij moet zichzelf nog regelmatig in de ogen wrijven om het te kunnen geloven.


"Ik was vooraf al tevreden geweest met een klein rolletje", geeft hij toe. "Dat ik kans maakte op de hoofdrol, is nooit in mij opgekomen. Veel acteerervaring heb ik niet. Ik heb alleen twee héél kleine rolletjes gehad in 'Ben X, de musical' en 'The Sound of Music'. Maar dat was helemaal niet te vergelijken met de rol die ik nu heb. "

Verliefd

Arne kruipt in de huid van Ruben, een jongen met een passie voor muziek. Hij neemt deel aan een zangkamp, terwijl op dezelfde kampplaats ook al een danskamp plaatsvindt. De twee kampen voeren een onderlinge strijd om de beste te zijn, en als Ruben verliefd wordt op een meisje uit het danskamp, worden de spanningen alleen maar groter.


"Het is een rol waarbij je zowel moet zingen als dansen. Gelukkig voor mij vooral zingen (lacht). Ik heb vroeger in een kinderkoor gezongen en heb zeven jaar muziekschool gedaan. Dus dat lukt me nog wel. Eerst dacht ik dat ik de meeste problemen zou hebben met het onthouden van de tekst. Nu vind ik de danspasjes instuderen het moeilijkst. Maar ook dat zal wel goedkomen", vertelt Arne.


"We zijn al sinds het begin van de kerstvakantie bezig met de repetities. Ik ga slapen en sta op met Ruben in mijn hoofd. Je moet wel goed plannen om het te kunnen combineren met school. Ik zit in het vierde middelbaar Moderne Talen-Wetenschappen in het Koninklijk Atheneum in Boom. Het is fijn dat ik kan rekenen op de steun van mijn klas. Verschillende klasgenoten hebben al gezegd dat ze naar de musical zullen komen kijken. Soms moet ik aan hen zelfs handtekeningen uitdelen. Dat is tof (lacht)."

Stressmomentje

Arne kijkt nu al uit naar de première op 6 februari in Plopsaland De Panne. Nadien volgen nog opvoeringen in de Stadsschouwburg in Antwerpen, het Capitole in Gent, het Kursaal van Oostende en het Ethias Theater in Hasselt. Duizenden kinderen zullen dus samen met hun ouders of grootouders Arne en co aan het werk kunnen zien. "Het zal wel spannend worden. Vlak voor ik het podium op moet, heb ik altijd een stressmomentje. Maar eens ik op het podium sta, heb ik er geen last meer van." Arne blijft voorlopig met de voeten stevig op de grond. "Ik bekijk het acteren nu nog als hobby. Het behalen van mijn diploma blijft mijn prioriteit."