Zevendejaars KAMSA openen pop-upwinkel ‘Dejavu’

De pop-upwinkel.
RV De pop-upwinkel.
De leerlingen uit 7V&V van het atheneum KAMSA openden in de Diestsestraat 5 hun pop-upwinkel ‘Dejavu’. Het is het hoogtepunt van hun eindwerk waar ze een heel schooljaar rond werken. 

“Haast alle lessen worden gegeven in het kader van hun winkel”, luidt het bij leercoaches Veerle Janssens, Wendy De Rijck en Els De Geeter. “Een echt pand, echte klanten, het leven van een ondernemer zoals het is. De leerlingen hebben alles zelf gedaan: van de inrichting van het pand, de aankleding van de etalages, het opstellen van de contracten, de opstart van het voorraadsysteem, de boekhouding tot alle promotiewerk en reclame. Rode draad is het hergebruiken van materialen. Dat gaat van kledij tot het inpakmateriaal dat we gebruiken en de rekken die we zelf hebben gemaakt.”

Naast hippe tweedehandskleding en -accessoires voor dames, heren en kinderen kan je er ook terecht voor een heerlijke koffie of een verfrissend drankje. “Het is een enorm fijne en leerrijke ervaring voor de leerlingen”, klinkt het. “Ze doen de nodige ervaring op om aan de slag te gaan in een winkel of, om in de toekomst, zelf een zaak te openen.”

De pop-up is elke dag geopend van 25 april tot en met 25 mei, uitgezonderd op zondag en dinsdag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.