Werken Statiestraat en Begijnhof starten op 29 juli

Werken Statiestraat en Begijnhof
RV Werken Statiestraat en Begijnhof
Het wegdek in de Statiestraat in Aarschot is in bijzonder slechte staat. Om dit te verhelpen, start aannemer DSV op maandag 29 juli in opdracht van de stad Aarschot met de vernieuwing van het wegdek tot aan het Begijnhof. Volgens de huidige planning zullen de werken een maand in beslag nemen.

In de Statiestraat wordt de asfaltverharding vernieuwd. De kasseien op het Begijnhofplein worden uitgespoten en opnieuw ingevoegd. Ook worden de verhoogde inrichtingen op het Begijnhofplein heraangelegd volgens de huidige normen.

De omleiding loopt via de Nieuwlandlaan en de Betekomsesteenweg. Het station is bereikbaar via achterzijde. Wie met de auto naar het station van Aarschot rijdt, wordt aangeraden om de toegang aan de achterkant van het station te gebruiken. Daar bevindt zich ook de makkelijkste kiss & ride. Nadat je een ticket hebt genomen, kan je je passagier(s) afzetten ter hoogte van de paaltjes aan de ondergrondse tunnel naar de perrons. Dit is gratis op voorwaarde dat je de parking binnen het half uur weer verlaat. De kiss & ride aan de voorzijde van het station is bereikbaar via de Sasstraat.

Tijdens de werken verplaatst De Lijn de bushalte naar de Boudewijnlaan ter hoogte van de brandweerkazerne. De bewoners van de Statiestraat wordt ook gevraagd om hun afvalcontainers tijdens de werken op de hoeken van de straat te plaatsen. “Samen met aannemer DSV zet de stad alles op alles om de hinder tot een minimum te beperken en de werken voor de start van het nieuwe schooljaar af te ronden”, klinkt het. “Tijdens de Sint-Rochusverlichting zullen de Statiestraat en het Begijnhofplein alleszins begaanbaar zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.