Verdachte dodelijke steekpartij blijft twee maanden langer in de cel

Slachtoffer Andy Vandereyt.
RV Slachtoffer Andy Vandereyt.
De raadkamer in Leuven heeft de aanhouding verlengd van de vrouwelijke verdachte van de dodelijke steekpartij in Aarschot. Kristel A. blijft twee maanden langer in de cel op verdenking van moord op Andy Vandereyt (30) op 2 december vorig jaar. Haar vriend Bjorn D.C. (28) blijft eveneens in de cel voor zijn betrokkenheid. Het 30-jarige slachtoffer werd op straat met messteken om het leven gebracht.

Andy Vandereyt werd in het holst van de nacht gedood bij een steekpartij in de Diestsestraat in Aarschot. Hij was vanuit zijn woonplaats Glabbeek naar Aarschot gekomen om een ruzie met zijn ex-vriendin te beslechten. Toen de gewezen partners elkaar op straat ontmoetten, ontstond een gevecht. 

Kristel A. (25) uit Glabbeek was vergezeld van haar Bjorn D.C. (28) uit Aarschot. Zowel de man als de vrouw brachten het slachtoffer diverse messteken toe. Dat hebben getuigen verklaard. Vandereyt overleed later in het ziekenhuis. De twee verdachten namen de vlucht. Bjorn D.C. werd om 4.20 uur door een verkeersploeg van de politie opgepakt toen hij zijn woning in Aarschot verliet. Kristel A. werd aangehouden om 7.15 uur toen ze over de Grote Markt van Aarschot liep. Zij gaf eerst een valse naam op. Beide verdachten werden geïdentificeerd door de getuigen. “Ze herinnert zich niet meer wat er gebeurd is. Ze heeft ook slagen geïncasseerd. Daar zijn ook beelden van. Zij ontkent dat ze messteken heeft toegebracht”, zegt de advocaat van A. 

Volgende maand verschijnen de twee opnieuw voor de raadkamer in Leuven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.