Twee mannen die minderjarigen aanvallen gevat

Politie kon de twee verdachten snel arresteren
Bollen Politie kon de twee verdachten snel arresteren
Twee meerderjarige mannen uit Aarschot hebben op zaterdagavond 25 januari rond 22.20 uur drie minderjarige jongens aangevallen en bedreigd aan het kerkhof aan de Herseltsesteenweg in Aarschot. 

De drie jongens, 17-jarigen uit Herselt en Aarschot, gingen naar eigen zeggen af op het geluid van bommetjes die werden afgestoken op het kerkhof. Op het kerkhof merken ze dat ze achtervolgd werden door de twee mannen. De jongens probeerden weg te lopen maar werden staande gehouden door de mannen. Er ontstond een discussie waarbij twee jongens slagen krijgen. Eén van de mannen zou ook een mes getoond hebben. De derde jongen werd gedwongen om zijn gsm af te geven. Net na de feiten kwam een politiepatrouille voorbij. De jongens wenkten de politieagenten die de twee verdachten snel kon arresteren. De gestolen gsm werd teruggevonden in een gracht langs de rijbaan. Beide verdachten hadden een mes op zak. De twee verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. 

De 51-jarige verdachte, die de slagen zou hebben uitgedeeld, werd aangehouden. Hij ontkent betrokkenheid bij de feiten. De 36-jarige verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden.